Villetten tiedekeskus

Avaruusalukselta näyttävä Villetten tiedekeskus eli La Cité des sciences et de l’industrie on kokenut melkoisen muodonmuutoksen, sillä rakennuksesta piti alunperin toimia tuhansia eläimiä päivässä lahtaava jättiteurastamo. Vuonna 1986 avattuun Villetteen on tutustunut jo yli 60 miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista tieteen monitoimikeskuksista.

Vieressä kimmeltää hopeapallo La Géode, joka on itäisen Pariisin tunnetuin maamerkki. Vuonna 1985 valmistuneessa maailman ensimmäisessä täysin pyöreässä rakennuksessa toimii Imax-tekniikkaan perustuva, valtavankokoisia kuvia heijastava elokuvateatteri.

Näyttelyt uudistuvat säännöllisesti. Aivot, avaruus, ääni, valojen leikki ja genetiikka kuuluvat teemoihin, joihin tiedekeskuksessa voi tutustua “hands on” -periaatteella. Tarjolla on myös tiedeteatteria ja erilaisia workshoppeja.

Museo ei kavahda uskaliastakaan tematiikkaa: 9-14-vuotiaille suunnattu seksuaalisuudesta kertova ”Pippelinäyttely” on herättänyt paheksuntaa uskonnollisten ääriryhmien keskuudesa.

Lapsille  virikkeellistä ohjelmaa tarjoaa tieteen puuhamaa Cité des Enfants. Näyttely on jaettu kahteen osastoon iän mukaan: 2–7-vuotiaille ja 5–12-vuotiaille.

30 av. de Corintin-Cariou – 19. arr. Metro Porte de la Villette (linja 7), raitiovaunu 
linja 3b, pysäkki Cité des sciences et de l'industrie, bussit PC, 75, 139, 150, 152, 249
Avoinna ti–la 10–18, su 10–19, suljettu maanantaisin

[su_slider source=”media: 6856,6858,6857,6860,6859,6855″ limit=”40″ link=”lightbox” width=”900″ height=”600″ autoplay=”0″ speed=”0″] [/su_slider]
Lue lisää:

Itä-Pariisi
Pariisin nähtävyydet
Museot ja muut kulttuurikeskukset
Pariisin parhaat pikkumuseot

© Anneli Airaksinen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: