Taksikyyti Pariisissa

Taksit

Pirssikyyti ei tule Pariisissa kohtuuttoman kalliiksi. Hinnat vaihtelevat vuorokauden ajasta ja viikonpäivästä riippuen. Lähtöhinta kadulta napatulla taksilla on 2,30 euroa. Taksin hintojen tulee olla merkittynä auton takaikkunaan.Kaikki taksit eivät ota vastaan maksukortteja, joten käteistä on hyvä varata mukaan. Kantakaupungissa päiväsaikaan liikkuessa matkasta pitäisi selviytyä noin 15 eurolla. 10 prosentin tippiä pidetään kohteliaana, mutta pakollista juomarahan antaminen ei ole. Ikävä kyllä taksikuskit eivät aina ole mukavia, vaan kerta jos toinenkin on kohdalle sattunut kiukutteleva, nariseva tai jopa vihainen yksilö. Mutta kuskiksi voi osua myös varsinainen enkeli, joka räpsäyttää mittarin pois päältä ennen aikojaan, juttelee mukavia tai kantaa laukut sisälle asti. Pariisilaiset tietävät, että mukavilta kuskeilta kannattaa pyytää numero, jolloin heidät voi hätätapauksessa soittaa uudestaan paikalle.

Taksin voi napata suoraan kadulta tai taksiasemalta. Vapaan taksin merkkinä on vihreä kattovalo, varattuna kattovalo on punainen. Viikonloppuisin keskiyön jälkeen taksin saaminen voi olla vaikeaa ja jonot taksiasemilla saattavat olla varsin pitkät. Taksin tilaaminen on mahdollista myös puhelimitse. Silloin taksamittari räpsähtää käyntiin heti taksin lähtiessä hakemaan asiakasta.

Takseissa tulee olla hinnasto, taksamittari ja säännönmukaiset kattovalot. Liikkeellä on myös pimeitä takseja, joita kannattaa varoa. Mikäli taksikyydin haluavia on enemmän kuin kolme, mukana on eläin tai matkanpää sijaitsee Pariisin ulkopuolella, taksinkuljettaja saattaa kieltäytyä kyydistä. Ylimääräistä matkustajista, lemmikkieläimistä ja yli viiden kilon matkalaukuista peritään lisämaksu. Eläimen läsnäolo kannattaa ilmoittaa etukäteen taksia tilattaessa – samoin pikkulapsen, jotta saat lastenistuimella varustetun pirssin.

Hyvä tietää: pariisilaistaksissa ei istuta eteen, ellei kuski erikseen kutsu pelkääjän paikalle. Yleensä etupenkki on varattu taksikuskin pizzalaatikoille ja muille henkilökohtaisille tavaroille!

– Taxi G7 +33 1 47 394 739, englanninkielinen palvelu +33 1 41 276 699
– Alpha Taxis +33 1 45 858 585
– Taxis Bleus +33891701010

kimppataksit

Hyvä vaihtoehto lentokenttätaksille on kimppataksi. Esimerkiksi WeCab tilataan ja maksetaan etukäteen netissä. Matka tulee jopa 40 prosenttia halvemmaksi kuin yksityistaksi. Taksi noukkii sinut ja kanssamatkustajat hyvissä ajoin kyytiin, eikä taksamittarin kanssa tarvitse enää matkalla stressata.
www.wecab.com/en#

Lue lisää:
Pariisi – Julkinen liikenne

Pariisi pyörällä
Lentokentältä ja lentokentälle

Pariisi – Kaikki matkavinkit

© Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: