Pariisi – keskihintaiset hotellit

Keskihintaisia perushotelleita on Pariisissa tietenkin pilvin pimein, mutta tässä muutama coup de coeur, henkilökohtainen suosikki. Lisää hotellisuosituksia löydät Mondo Pariisi -oppaasta.

Le Petit Moulin

Miksi. Leipomojulkisivu on säilynyt 1900-luvun alun kuosissaan, mutta sisällä tunnelma vaihtuu burleskiin. Muotiguru Christian Lacroix’n tyyli vaihtelee rokokoosta kitschiin ja mielikuvitukselliset tapetit pistävät pään pyörälle. Plussana keskeinen sijainti muoti-Marais’n ytimessä.

Missä. Keskustassa Marais’n ytimessä osoitteessa 29/31 rue du Poitou – 3. arr. Metro Filles du Calvaire

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel du Cygne

Miksi. ”Joutsenen hotellin” huoneet ovat pieniä, mutta suloisia ja huokeita ja sijainti keskeinen. 1600-luvulla rakennettu talo on säilyttänyt alkuperäisen tyylinsä: kattoparrut, vinot seinät ja sokkeloiset portaat kutsuvat uneksimaan. Ei hissiä.

Missä. Keskustassa oikealla rannalla osoitteessa 3, rue du Cygne – 1. arr. Metro Etienne Marcel

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel de Nice

Miksi: Varsinainen Hôtel du charme Marais’n historiaa tihkuvassa kaupunginosassa, rue de Rivolin kauppojen tuntumassa. Paikka pursuaa tauluja, erityylisiä huonekaluja ja sametin pehmeyttä. Huoneissa on ilmastointi, suihku tai kylpyamme, hiustenkuivain, tv sekä kaksinkertaiset ikkunat. Hissikin löytyy.

Missä: Kaupungintalon kupeessa keskustassa, osoitteessa 42 bis rue de Rivoli – 4. arr. Metro Hôtel de Ville

Hotel de l’Esperance

Miksi: Pittoreski ja rauhallinen yöpaikka vilkkaan Latinalaiskorttelin syrjässä. Ihana aamiaissali, miellyttävä palvelu.

Missä: Lähellä Jardin des Plantesia keskustan vasemmalla rannalla, osoitteessa 15 rue Pascal – 5. arr. Metro Gobelins

Hôtel la Louisiane

Miksi: Saint-Germain-dés-Prés-korttelin sydämessä sijaitseva La Louisianessa ovat viihtyneet Pariisin vapautuksesta lähtien kuuluisuudet kuten laulaja Juliette Greco, runoilija-laulaja Boris Vian, jazztähdet Miles Davis ja Charlie Parker sekä The Doors, Pink Floyd ja Quentin Tarantino. Hotelli on yhä tunnettu kirjailijoiden päämajana.

Missä: Keskustassa Saint-Germainin “älymystökorttelissa”, osoitteessa 60 rue de Seine – 6. arr.
Varaus: reservation (at) hotel-lalouisiane.com

Hôtel Duminy-Vendôme

Miksi: Perusmukava hotelli kauniissa 1800-luvun rakennuksessa. Huoneet modernit ja rauhalliset.

Missä: Tuileries’n puiston nurkilla keskustassa osoitteessa 3/5 rue du Mont-Thabor – 1. arr. Metro Tuileries

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Henri IV

Miksi. Tämän huokean, historiallisella Dauphinen aukiolla Seinen saarella sijaitsevan hotellin kansainvälisessä ilmapiirissä verkottuu opiskelijoita, taiteilijoita ja tutkijoita. Se on koko maailman tiedossa, minkä takia varaukset on tehtävä hyvissä ajoin.

Missä. Citén saarella keskustassa, osoitteessa 25 Place Dauphine – 1. arr. Metro Cité

Hôtel Boileau

Miksi: Rauhan ja mukavuuksien ystäville. Valoisat huoneet, joissa mukavuudet minibaarista hiustenkuivaajaan. Sijainti on rauhallinen ja arvokas. Sisäpihan terassilla voi nauttia aamiaista.

Missä: Länsi-Pariisissa kuudennentoista arrondissementin porvarillisen charmin ytimessä osoitteessa 81 rue Boileau – 16. arr. Metro Exelmans

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Eldorado

Miksi: Hauska hotelli lähellä Montmartrea ja mukavaa Batignollen korttelia. Hotelli jakautuu vehreää sisäpihaa ympäröiviin kahteen rakennukseen. Huoneiden sisustuksissa on käytetty mielikuvitusta ja etnisiä vaikutteita. Hotellin yhteydessä tunnelmallinen Bistrot des Dames -ravintola ja viinibaari. Ei televisiota, huonepuhelinta tai hissiä.

Missä: Pohjois-Pariisissa osoitteessa 18 rue des Dames, 17. arr. Metro Clichy

Hôtel Chopin

Miksi: Mennyttä aikaa huokuva hotelli on täydellinen niille, jotka haluavat sukeltaa 1800-luvun tunnelmaan. Aulassa tunnelmaa luovat piano sekä Chopinin ja George Sandin muotokuvat. Hinnat ovat pysyneet kohtuullisina. Hotellissa on hissi ja se sijaitsee katetun kujan perillä, joten kadun melu ei kuulu huoneisiin.

Missä: Pohjois-Pariisissa Jouffroy-pasaasin alussa osoitteessa 10 bd Montmartre – 9. arr. Metro Richelieu-Drouot

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Amour

Miksi: Hotelli rakkauden asialla. Erotiikkaa huokuvissa huoneissa näkyy nykytaiteilijoiden ja designereiden kädenjälki: Jean Prouvén ja Charlotte Perriandin tuoleja, taiteilija Sophie Callen suunnittelemia sisustuksia ja Terry Richardsonin valokuvia. Monet tulevat pelkästään baariin nauttimaan ilmapiiristä. Ihana pikku sisäpiha!

Missä: Pohjois-Pariisissa Osoitteessa 8 rue de Navarin – 9. arr. Metro Saint-Georges

Hotel Tour d’Auvergne

Miksi: Täällä jokainen huone on eri tavalla romanttinen. Hotellin saattaa bongata myös lehden tai levynkannen sivuilta: mielenkiintoinen sisustus kiehtoo sopivan ranskalaistyylistä muotokuvauspaikkaa hakevia valokuvaajia ja stylistejä.

Missä: Pohjois-Pariisissa Pigallen lähellä, rauhallisella kadulla osoitteessa 10, rue de la Tour d’Auvergne – 9. arr. Metro Poissonnière

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mama Shelter

Miksi: Tämän itäpariisilaisen designhotellin sisustus on sekoitus harkittua anarkiaa, rockhenkisyyttä ja luksusta. Sisustuksen takana pariisilaisten hovisuunnittelija Philippe Starck. Hotelli sijaitsee hylätyn rautatien varrella – tämä oli Pariisin raja ennen kuin kaupunki laajeni 1800-luvun loppupuolella.

Missä: Itä-Pariisissa mukavasti syrjässä turstivirroilta osoitteessa 109, rue de Bagnolet – 20. arr. Metro Gambetta

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue lisää:

Lisää hotellisuosituksia löydät Mondo Pariisi -oppaasta.

Pariisi-opas

[the_grid name=”Pariisi”]

Pariisi-blogi

[the_grid name=”Pariisi-blogi”]

Ranska-opas

[the_grid name=”Ranska”]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: