Pariisin hulppeat kulttihotellit

Nämä hotellit ovat nähneet maailmanmiehiä ja -naisia, sotia ja rauhoja. Ja säilyttäneet iättömän charminsa. Pikkukukkarolla ei pääse hotellin baaria pidemmälle, mutta joskus tarjouksia saattaa löytää netistä kipukynnyksen kerran elämässä kestävään hintaan.

Hôtel Ritz

Place Vendômen kruunu, historiallinen Ritz on nähnyt sitä sun toista. Vaikka harvalla on varaa yöpyä Ritzissä, komeasti Place Vendômen aukiolla komeileva kulttihotelli on nähtävyys sinänsä. Jos arvokas rakennus osaisi puhua, mitä salaisuuksia se voisikaan paljastaa! Se on todistanut Marlene Dietrichin ja Jean Gabinin intohimoisen suheen muuttumisen rakkaudentuskaksi. Coco Chanel majoittui siellä monta kuukautta ja toi asuntoon omat kalusteensakin. Prinsessa Diane ja Dodi Al-Fayed nauttivat Ritzissä viimeisen illallisen ennen traagista auto-onnettomuutta. Hotellin yhteydessä on myös Michelin-tähditetty L’Espadon -ravintola ja cocktaileistaan tunnettu brasseria.

Missä: 5, place Vendôme. Metrot Pyramides, Tuileries, Madeleine. Keskusta.

Hôtel Raphael

Renessanssimaalari Raphaëlin mukaan nimetty viiden tähden intiimitunnelmainen luksushotelli on jälleen yksi paikka nauttia art deco -sisustuksesta ja maailmanmiehien ja -naisien rakastamasta rauhasta keskellä arvokasta vanhaa Pariisia. Muun muassa Gary Cooper, Roger Moore ja Grace Kelly ovat kunnioittaneet paikkaa läsnäolollaan.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.
Missä: 17 Avenue Kléber, 75116 Paris, metro Kléber. Länsi-Pariisi

Hôtel Le Meurice

Alun perin englantilaisylimystön vaativaan makuun perustettu Le Meurice oli kuuluisa jo 1800-luvulla. “Kuninkaiden hotellissa” ovat viihtyneet kruunupäät ja presidentit, aristrokraatit ja nykyisin enenevissä määrin myös rikkaat viihdetähdet ja näyttelijät. Kultaa, marmoria, tyyristä tylliä ja rokokootuoleja ei ole säästelty sisustuksessa. Sijaintikin on ihanteellinen Tuileries’n puiston, Louvren taideparatiisin ja hienon ostoskadun rue Saint Honorén äärellä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.
Missä: 228 rue de Rivoli. Metro Tuileries. Keskusta

Hôtel Regina

Uudistettu Regina-hotelli on aivan Louvren jaloissa ja lähellä Place Vendômea, Champs-Elyséetä ja Musée d’Orsayta. Se kuuluu vuoden 1900 maailmannäyttelyn uutuuksiin ja edustaakin aitoa vuosisadan vaihteen eleganssia. Siellä on kuvattu myös lukuisia elokuvia, joista suomalaisille tunnetuin lienee Luc Bessonin Nikita (1990).

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.
Missä: 2, place des Pyramides. Metro Tuileries. Keskusta.

Hotel

Ajattoman tyylikäs hotellien hotelli on tarjonnut yösijan muun muassa Jim Morrisonille, Johnny Deppille, Sérge Gainsbourgille ja Jeanne Moreaulle. Vähemmän glamourista päästä hotellissa viihtyy Bridget-sarjan tekijä Helen Fielding.Jokainen tämän neljän tähden hotellin kahdestakymmenestä huoneesta on sisustettu eri tyyliseksi. Oscar Wilde kuoli rahattomana huoneeseen numero 16, jonka hinta on nykyisin reippaat 600 euroa yöltä. Suomalainen säveltäjä ja pianisti Valto Laitinen viihdytti täällä soitollaan asiakkaita aina kuolemaansa vuonna 2004 asti.

Missä: 13, rue des Beaux-Arts – 6. arr. Metro Saint Germain des Prés Keskusta

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Lutetia

Lutetia edustaa vasemman rannan iätöntä charmia parhaimmillaan. Pariisin ensimmäisessä art deco -tyylisessä hotellissa viihtyivät maailmansotien välillä taidemaalarit ja kirjailijat Picassosta Matisseen. Hotelli toimi tosen maailmansodan aikaan saksalaisten päämajana ja vastaanotti sitten keskitysleiriltä selvinneitä juutalaisia. Kenraali de Gaulle vietti Lutetiassa hääyönsä. Halvimmillaan Keanu Reavesin ja Catherine Deneuven kaltaisten vakioasiakkaiden seuraan pääsee isossa baarissa kahvin hinnalla: 6 euroa. Pianisti soittaa siellä iltaisin jazzia kristallikruunujen alla.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.
Missä: 45 boulevard Raspail – 6. arr. Metro Rue du Bac. Keskusta

 

Lue lisää hotellisuosituksia Mondo Pariisi -oppaasta 

Pariisi-opas

[the_grid name=”Pariisi”]

Pariisi-blogi

[the_grid name=”Pariisi-blogi”]

Ranska-opas

[the_grid name=”Ranska”]

2 thoughts on “Pariisin hulppeat kulttihotellit”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: